لذت بردن از درس خوندن | چطوری با اشتیاق درس بخونیم؟
نوامبر 23, 2024کدوم یکی مفید تره؟ تدریس آنلاین یا حضوری؟
نوامبر 23, 2024تا حالا شده به تأثیر شغل والدین بر پیشرفت تحصیلی دانشآموزان فکر کنین؟ دغدغه پدر و مادرهای شاغل برای تحصیل فرزندشون، به دغدغههای دیگه زندگی اضافه میشه و دائم به این فکر میکنن که با شاغل بودن اونها، مشکلی برای تحصیل فرزندانشون پیش میاد یا نه.
برای پاسخ به این سوال، باید نوع شغل والدین رو در نظر بگیریم. والدینی که سطح شغلی بالاتری دارن، به مراتب ارزش بیشتری برای تحصیل فرزندان خودشون قائل و متعهد به موفقیت تحصیلی فرزندشون هستن. پس میشه گفت که تأثیر شغل والدین بر پیشرفت تحصیلی فرزندان تقریبا مستقیمه و با هم ارتباط دارن.
در طول این مقاله، چالشهای پدر و مادرهای شاغل و تأثیر شغل والدین بر تحصیلات دانشآموزان رو بیشتر شرح میدیم؛ پس با ما همراه باشین.
تأثیر شغل والدین بر تحصیلات دانشآموزان
یکی از مهمترین اتفاقاتی که میتونه در زندگی یک خانواده بیوفته، شاغل بودن پدر و مادر به ویژه مادره خانوادهست. در این موقعیته که فرزند شما، از لحاظ سازگاری اجتماعی و استقلال پیشرفت میکنه. حالا ممکنه این سوال برای شما پیش بیاد که تأثیر شغل والدین بر پیشرفت تحصیلی دانشآموزان منفیه یا مثبت؟ فرزندان والدین شاغل، درسشون خوبه یا بد؟
در واقع باید بگیم که شغل والدین، از جنبههای متفاوتی روی زندگی فرزندان تاثیر میذاره. یکی از مهمترین تاثیرات؛ روی تحصیل فرزندانه. بیشتر والدینی که در مشاغل خدماتی سطح بالایی مشغول هستن، بر روی روند آموزشی و تحصیلات فرزندشون نظارت داشته و به موفقیت تحصیلی فرزندانشون متعهد هستن. از طرفی قشر ضعیفتر جامعه، اکثرا به این مورد پایبند هستن که فرزندشون در یک مهارتی، توانایی لازم رو به دست بیاره تا بتونه سریعتر به یک درآمدی برسه.
چالشهای پدر و مادرهای شاغل برای تحصیل فرزندان
یکی از اصلیترین دغدغه پدر و مادرهای شاغل برای تحصیل فرزندشون، اینه که مشکلات درسی که بچهها دارن رو پشت گوش میندازن و جزو دغدغههای اصلی زندگی به حساب نمیارن.
میدونیم که شرایط سخت اقتصادی، باعث شده که بیشتر وقت خانوادهها صرف مسائل مادی بشه؛ اما تحصیل فرزندان، از مهمترین مسائل زندگی هر خانوادهایه و اگه بهش پرداخته نشه، ممکنه مثل کبریت روی بنزین، شعله خیلی از دعواها رو روشن کنه.
پس اگه دوست ندارین که کانون گرم خانوادهتون با مشکل روبهرو بشه، بهتره که با چالشهای والدین شاغل برای تحصیل فرزندانشون به طور کامل آشنا بشین.
نداشتن تعادل زمانی بین کار و زندگی
یکی از بزرگترین اشتباهات پدر و مادرهای شاغل و تاثیر شغل والدین بر فرزندان اینه که بین کار و زندگیشون تعادل قائل نمیشن. حتی خیلیها هستن که کارشون با زندگیشون تلفیق شده و دیگه توجه کافی به بخشهای دیگه زندگیشون ندارن.
پدر و مادرهای جوان که تجربه کمتری دارن، ممکنه بیشتر با این مشکل روبهرو بشن و بقیه مسائل زندگی رو به دغدغه تحصیل فرزندان ترجیح بدن. همین مورد باعث میشه تا تأثیر شغل والدین بر پیشرفت تحصیلی دانشآموزان به صورت منفی باشه.
خیلی از خانوادهها هم مجبورن علی رغم میلشون، بیشتر وقتشون رو برای کار بذارن. شرایط اقتصادی سخت، بزرگترین مانع خانوادهها برای حفظ تعادل زمانی بین کار و زندگیه. پدر و مادرها بهتره ساعتهای کاریشون رو طوری تنظیم کنن که کمبود زمان همدیگه رو پوشش بدن.
اگه شما هم میخواین درس خوندن به سبک کرهایها رو یاد بگیرین، در این مقاله بهتون راهکارهای مهم و کاربردی معرفی کردیم تا بهترین نتیجه رو از درس خوندن کسب کنین.
بیخبری از روند تحصیلی فرزندان
یکی دیگه از اثرات و تأثیر شغل والدین بر پیشرفت تحصیلی دانشآموزان که منفیه، بیخبری از روند درسی اونهاست.
شاید یک سری از خانوادهها بخوان مسائل درسی بچههاشون رو از سر خودشون وا کنن. این کار اشتباه بزرگیه و تاثیر زیادی در اعتماد به نفس، پرخاشگر شدن و افسردگی بچهها داره.
اونها دوست دارن که پدر و مادرشون شاهد پیشرفت تحصیلی اونها باشن و تشویقشون کنن. اگه خانوادهها این کار رو نکنن، انگیزه درس خوندن بچهها هم به شدت کم میشه و نمراتشون کاهش پیدا میکنه.
سعی کنین با وجود همه مشغلههاتون، از روند تحصیلی فرزندانتون هم با خبر باشین. چون دغدغه تحصیل و تاثیر شغل والدین بر فرزندان، از جمله موضوعات مهم زندگیه.
راهکارهای پیش روی پدر و مادرهای شاغل
خانوادههای دلسوز و آگاه با همه دغدغههاشون، باز هم نگران تأثیر شغل والدین بر پیشرفت تحصیلی دانشآموزان هستن.
راهکارهای مختلفی پیش روی این پدر و مادرهاست. از استخدام معلم خصوصی گرفته تا ثبت نام توی کلاسهای فوقالعاده یا استفاده از پانسیون مطالعاتی؛ تا کاری کنن که بچهها تا زمان پایان کار پدر و مادرها، توی مدرسه یا کلاس بمونن. اما فشار بیش از حد به دانشآموزان، مخصوصا کودکان، اونها رو از درس خوندن زده میکنه.
در ادامه چند راهکار معرفی میکنیم تا دیگه نیازی به فشار زیاد به بچهها نیاد و دغدغه پدر و مادرهای شاغل برای تأثیر شغل والدین بر پیشرفت تحصیلی فرزندانشون تا حدود زیادی حل بشه.
دانشآموزان برای موفقیت در درسها باید مطالعه مداوم داشته باشن و بهترین زمان درس خوندن رو بدونن. برای اطلاع از بهترین ساعات مطالعه، با ما همراه باشین.
حمایت همه جانبه
حمایت همه جانبه، یکی از مهمترین وظایف خانوادهست که توی مواقع بحرانی احساس نیاز بهش شدیدتر میشه.
وقتی صحبت از حمایت همه جانبه میکنیم، منظورمون حمایت دو طرفه بین پدر و مادر و والدین و فرزنده. حمایت همه جانبه مستلزم درک متقابله. حمایت شما از فرزندتون باعث میشه که افت تحصیلی رو تجربه نکنه و در صورتی که براش پیش اومد، خیلی راحت از اون عبور کنه.
اما این نکته یادتون باشه که حمایت با کلمه نیست. اگه میخواین حمایت خودتون رو نشون بدین باید بهش عمل کنین. بیشتر حرفمون توی این پاراگراف با پدرهاست. این فکر که کارهای خونه و تربیت فرزند جزو وظایف مادره و پدرها باید تنها از نظر مالی خانه رو حمایت کنن، یک فکر کاملا اشتباهه. حمایت همه جانبه یعنی تقسیم وظایف به طور مساوی بین اعضای خانواده.
حفظ تعادل کار و زندگی
خیلی از افراد، کار رو جوهره انسان میدونن و اون رو جدا از زندگی شخصی و خانوادگی نمیبینن. شاید بشه این حرف رو قبول کرد؛ اما با وجود قبول این حرف هم باز نداشتن تعادل بین کار و زندگی یک کار غیر منطقی و اشتباهه.
زندگی از بخشهای مختلفی تشکیل شده و وقتی که ازدواج میکنین، بخشهای مشترکی هم توی زندگی به وجود میاد. زندگی زناشویی دیگه جایی برای خودخواهی و توجه صرف به خواستههای خود نداره.
والدین باید با توجه به تعهداتی که نسبت به هم و فرزنداشون دارن، باید تعادل بین کار و زندگی رو برقرار کنن تا از بخشهای دیگه زندگی غافل نشن.
دغدغه پدر و مادرهای شاغل برای تأثیر شغل والدین بر پیشرفت تحصیلی دانشآموزان، به قدری مهم هست که کمی باعث بشه تعادل بین کار و زندگی حفظ بشه.
مسئولیتپذیری اعضای خانواده
یکی دیگه از مهمترین وظایف اعضای خانواده، داشتن احساس مسئولیته. تا الان از کارهایی که پدر و مادرها باید انجام بدن گفتیم. اما بد نیست صحبتی هم در این رابطه با دانشآموزان داشته باشیم.
میدونیم که داشتن حمایت پدر و مادر یکی از بزرگترین نعمتهای زندگیه. ولی اگه احساس کردین به خاطر مشغلههای زیاد، خانوادهها توجهی به درس خوندن شما و پیشرفتهای شما ندارن، ناراحت نشین. با بالا رفتن سن مشغلههای زندگی هم بیشتر میشه. انتظاری که از دانشآموزان میره اینه که نسبت به درس خوندن و وظایف خانوادگیشون مسئولیتپذیر باشن و درگیریهای ذهنی اونها رو بیشتر از پیش نکنن.
همونطور که گفتیم بعد از شروع زندگی زناشویی، وظایف بین دو نفر باید به طور مساوی تقسیم بشه. احساس مسئولیت هم باید دو طرفه باشه و اینطوری نباشه که افراد خانواده، فقط برای مسائل شخصی خودشون مسئولیتپذیر باشن و بقیه مسئولیتها رو روی دوش بقیه اعضای خانواده بندازن.
مطمئنا دغدغه پدر و مادرهای شاغل برای تحصیل فرزندشون، به قدری هست که مسئولیت اون رو قبول کنن و از زیرش در نرن.
ممکنه احساس کنین که درس خوندن براتون سخته و نمیتونین به موفقیت رسین. اما نگران نباشین. با شناخت کتابهایی برای بهتر درس خوندن دانشآموزان، شما هم میتونین.
جمعبندی
در بسیاری از خانوادهها، پدر و مادر هر دو به دلخواه یا به اجبار، شاغل هستن. دغدغه تحصیل فرزندان و تأثیر شغل والدین بر پیشرفت تحصیلی دانشآموزان، یکی از چالشهای بزرگ خانوادهها در کنار مشکلات اقتصادی و خانوادگیه.
کمبود وقت در طول روز و بیخبری از روند تحصیلی فرزندان، از مشکلات دیگهای هست که برای پدر و مادرهای شاغل ایجاد میشه.
ما سعی کردیم تا در این مقاله چند راهکار مناسب برای حل مشکلات پیش اومده به خاطر شاغل بودن پدر و مادر ارائه کنیم؛ اما در کنار اونها میتونین از اپلیکیشن آموزشی استفاده کنین تا روند تحصیل فرزندتون رو براش آسونتر کنین.